Amsterdam - Haarlem - Bloemendaal - Aerdenhout - IJmuiden

Hanneke Frenkel Meubelstofferen

Stofferen aan ZeeHanneke Frenkel vestigde 3 jaar geleden haar meubelstoffeerderij. “stofferen-aan-zee.nl” in een oude smederij in Oud-IJmuiden. Hanneke is een vrouw met een missie. Heeft de grootste moeite zelf om iets weg te doen en verbaast zich over de echt bijzondere dingen die ze vaak bij het afval ziet staan.

De meest prachtige meubels worden weggedaan omdat ze doorzakken of beschadigd zijn. Hanneke vindt dat veel meer mensen hun dierbare meubels een tweede leven moet geven. Mensen snappen vaak niet dat de waarde onder de bekleding zit.

Een antieke stoel blijft een antieke stoel, een designmeubel blijft design en beide zijn heel goed op te knappen. Met wat veren en singels, fris krijn of schuimrubber, een nieuwe stof en het meubel is weer een pronkstuk. Hanneke Frenkel geniet van het stofferen: “een echt ambachtelijk beroep dat je met liefde en passie moet beoefenen en met een resultaat waar je de mensen echt een plezier mee doet”. Als je haar ziet werken zie je wat ze bedoelt. Als een chirurg sleutelt ze aan het voorwerk en als een couturier drapeert ze de stof over het gelukkige object.

De nietjes en spijkers worden met souplesse in het hout gedreven. Niet lang daarna staat de stoel trots en glunderend te wachten op de eigenaars. “Of je rijdt naar een meubelboulevard voor een massaproduct of je kiest voor je eigen identiteit en komt bij mij”.